Jak se vyvíjí (hlasování o) letní dovolená(é)

 

V roce 2017 v termínu podle všech pravidel 5. - 12. srpna.

Pod Posedem Hálova mlýna při rozpravě o lokalitě na příští rok nepadlo rozhodnutí. Jen problesklo usnesení hledat jako 2016 podle ubytování.

 

Protože je rok od roku složitější sehnat ubytování na příští rok někdy v listopadu, nedá se nic dělat, musím otravovat dříve. Věnujte prosím pár minut času příští dovolené!
Jelikož jsem nebyl u všech debat, zaznamenal jsem jen zájem o předhůří Šumavy mezi Pískem, Strakonicemi a Prachaticemi, navrhuji jedno možné řešení, stejně je nejvíce rozhodující ubytování a ne lokalita.

Každý navrhněme do 4. září:
1) jedno ubytování kdekoliv, kam byste chtěli jet, a to bez ohledu na loni dotazníkem https://docs.google.com/spreadsheets/d/10a0Jo76s3oTpOQSYNbEObQqk7BJ0ulIyRbtSWoskHQA/edit?usp=sharing zjištěná kritéria.
2) ještě jedno ubytování, také kdekoliv, naopak s co nejpřísnějším zohledněním kritérií.

Kdo bude navrhovat dříve, bude mít výhodu, že ještě bude mít vše volné, že mu to vybrané nikdo nevyfoukne :-)!!! Za sebe mohu říct, nebojme se recyklace! (i když jsem zaznamenal Martina M., že mapka použití republiky je v některých místech prázdná)

 

O navržených lokalitách a odkazech bude proveden dotazník výběru ubytování jako loni. Budu se snažit vás dotlačit k tomu, abychom ještě v září měli jasno.

 

Historie výběru:

7. 9. 2016 - ukončení návrhů ubytování a vyhlášení hlasování o 12 variantách. HLASUJTE NA https://goo.gl/forms/c8krT09alUS8EO9P2 (průběžné hodnocení i konečný výsledek nalezneš na https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QLEnld3QKkj3chVlcyV3y11XgEimwjquZmgCxtD31SA/edit?usp=sharing )

 

26. 9. - podle mezivýsledku hlasování - vyhrává IS1 = Pension Hubertus ve Šluknovském výběžku, následován podšumavskými Horažďovicemi = PZ1 a třetím v pořadí je pension Lípa víceméně již ze začátku Šumavy = BM2. Začnu tedy s dotazem na Šluknovsko a ono se uvidí, co dále...

 

Dotaz: "prosím o informaci, zda máte ve Vašem pensionu k ubytování volný termín 5. - 12. srpna 2017. Jsme skupina kolem 30 osob, mix manželské páry, příp. s jedním či dvěma dětmi a několik singles, které jde pro ubytování spojit. Zejména využijeme ubytování ve formě dvoulůžkových pokojů doplněné třílůžkovými a minimálně jedním čtyřlůžkem."

 

Odpověď s časem ještě téhož večera: "Dobrý večer, ano, v termínu 5.8. - 12.8. 2017 ještě máme volný celý penzion. Celkem máme 7 x 2-lůžkový pokoj, 4 x 3-lůžkový, 4 x 4-lůžkový.
Ceny pro rok 2017 - Ubytování s místním poplatkem 2450,- Kč/os./celý pobyt, se snídaní zaplatíte celkem 2870,- Kč/os. / celý pobyt, s polopenzí 3430,- Kč/os. /celý pobyt. Ubytování s místním poplatkem pro jednu osobu na pokoji ( jednolůžkový pokoj) 3640,- Kč/ celý pobyt + stravování. Děti do 10-ti let zaplatí za ubytování s místním poplatkem 1400,- Kč/celý pobyt + stravování. Děti od 10-ti let zaplatí za ubytování s místním poplatkem celkem 2345,- Kč + stravování. Snídani podáváme od 8 - 10.oo hodin -formou švéd. stolu, večeře formou polopenze - výběr ze dvou pokrmů podáváme od 17.oo - 21.oo hodin. Přejete si potvrdit rezervaci? S pozdravem Pitnerová Marcela, Hubertus Doubice"

 

27. 9. - obratem píšu: "děkuji za milou zprávu. Prosím o předběžnou rezervaci všech dvoulůžkových, všech třílůžkových a dvou čtyřlůžkových pokojů. Kontaktuji ostatní členy skupiny a poté, nejpozději začátkem příštího týdne bychom mohli dohodnout další podmínky. Mnohokrát děkuji."

 

Za chvíli přišla odpověď: "Dobrý den, potvrzuji předběžnou rezervaci. S pozdravem Pitnerová M., Hubertus DOUBICE"

 

Tedy - máme předběžně zarezervováno do příštího týdne, musíme se jen rozhodnout, jak velikou rezervaci potvrdíme, aby nám stačila, ale aby nebyla přehnaná. Konfigurace ubytování jest taková, že bude od někoho zřejmě vyžadovat shovívavost se společným ubytováním nebo naopak možná s doplatkem za nevyužitá lůžka na pokojích. Chvilku jsem zkoušel vymýšlet varianty, nabízím k náhledu či vlastním zkouškám, je to nasdílené k editaci. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Djd0Q-rzcBIl8URqw8JkFMAd7zjc5xCt0bi3J9KQm2o/edit?usp=sharing . Podívejte se a dejte najevo své mínění, abych mohl nejpozději v úterý rezervaci buď potvrdit nebo odvolat. Zejména je podstatný názor potenciálních singles či rodičů dětí, které už nezajímáme.

Já bych nejraději volil variantu potvrdit rezervaci v uvedeném předběžném rozsahu s domluvou, že na jaře (konec dubna?) vybereme definitivní konfiguraci pokojů, aby provozovatelé měli ostatní k dispozici a my neplatili storno.

 

4. 10.  - píšu o rezervaci: "na podkladě dohody s ostatními členy skupiny prosím o závaznou rezervaci sedmi dvoulůžkových, čtyř třílůžkových a dvou čtyřlůžkových pokojů v termínu 5. až 12. srpna 2017. Prosím o stanovení podmínek rezervace (písemná objednávka, záloha...) dle Vašich zvyklostí, s uvedením datumů splnění. Při jakékoliv změně z naší strany Vás samozřejmě budu ihned informovat."

 

4. 10. večer - "Dobrý večer, děkuji za zprávu. Vaši rezervaci předběžně potvrzuji.
Závaznou rezervaci potvrdím po zaplacení zálohy na ubytování ve výši 1000,- Kč/1 pokoj.
V případě zrušení rezervace je záloha nevratná. Zálohu zašlete na b.účet. č. 3312314694/0600
Doplatek za ubytování můžete zaplatit týden před začátkem pobytu. Případné stravování můžete zaplatit až po příjezdu.

Napište mi jmenný seznam účastníků a věk dětí v době pobytu, já ke každé rodině udělám kalkulaci.
S pozdravem Pitnerová M., Hubertus Doubice

 

Nenapadá mne nic chytřejšího, než asi 14. 10. zaplatit celkem za 7 + 4 + 2 = 13 tisíc (i s rizikem placeného storna za jeden pokoj) a požádat vás, kteří máte jasno o pokoji, o příspěvek 1000 Kč. Se singles se domluvíme na Brdech, jak to profinancujeme. Jmenný seznam kvůli kalkulaci napíšu paní až někdy koncem dubna, začátkem května, až to bude aktuální. Pokud by někdo měl nápad s rozpisem pokojů, který by řešil situaci příštího srpna, jíž neznáme, pište, ušetříme peníze...

 

13. 10. - záloha zaplacena, mejlem jde rozpis, jak se na záloze můžeme spolupodílet.

 

16. 10. - potvrzena rezervace. Zbývá jen dořešit vrácení záloh těm, co poslali peníze na účet Hubertusu, ne mně :-(

 

 

K hlasování 2017:

 

Docházející návrhy:

 

Mirka P.

MP1 - Šumava - hotel Zlatý Potok https://hotelzlatypotok.cz/

 

Blanka a Martin

BM1 - Ekofarma Bílek; Keply u Hartmanic (Šumava); 15 pokojů; ubytování se snídaní 370,- ; http://www.ekofarmakeply.cz/

BM2 - Pension 1923 Lípa; Těšov u Sušice(Šumava); 17 pokojů/50 lůžek; ubytování se snídaní 410,-; http://www.penzionlipa.eu/

 

Eva a Vítek

EV1 - na Písecku http://www.penzion-u-malirskych.cz/

EV2 - recyklace, kde jsme už dvakrát neuspěli http://www.bilaholubice.cz/

 

Ivana Š.

IS1 - Šluknovský výběžek http://www.penzion-hubertus.cz

IS2 - také Šluknovsko http://www.starahospoda.cz/

IS3 - ubytování v klášteře v Broumově http://www.klasterbroumov.cz/cs/ubytovani-dum-hostu

 

Doubravka s Pavlem S.

DP1 - Broumovsko  http://www.malydum-penzion.cz/index.html

DP2 - zatím by to mohla být chata MATE http://www.chatamate.rychleby.cz/index.php?id=uvod.html ale možná se to ještě změní :-)

 

Lucka W.

LW1 - penzion Dolní Dunajovice - http://www.penziondolnidunajovice.cz/ nové info přes Martina - "na penzionu máme celkem deset pokojů z toho čtyři apartmány a celková kapacita lůžek je 32. Na léto 2017 ještě máme dostatek volných termínů primárně ovšem přijímáme objednávky na sedm nocí (pobyt od soboty do soboty). V penzionu je k dispozici společná plně vybavená kuchyň, WIFI a parkování zdarma ve dvoře, krytá stodola, kde si můžete uložit kola, venkovní posezení s možností grilování, Na přání hosta můžeme zařídit snídaně za 100Kč/os nebo celovečerní degustaci ve vinném sklípku s dlouholetou tradicí a historií. V případě zájmu bych Vám mohl zaslat bližší seznam pokojů vč. jejich cen za jednu noc."  (A že by Lucka chtěla jet bez polopenze? no proč ne, ono se vždycky někde něco najde a nemuseli bychom spěchat s návratem, to má v tomto kraji něco do sebe)

LW2 -

 

Pavel Ž.:

PZ1 - Horažďovice - tam i v okolí se mi moc líbilo, když jsem tam byl na výletě a tenhle penzion nevypadá špatně http://www.penzionhorazdovice.cz/uvod.html

PZ2 - Šatov - já jsem pro recyklaci, jako zpiťar tvrdím - víno ještě nebylo dopito http://www.bohemia-privat.cz/

 

 

Už nenabízím zájemcům pár dohledaných odkazů z oblasti Strakonice, Klatovy, Sušice (ponecháme v záloze):

http://www.penzion-jana.cz/index.html

http://www.ujandu.net/index.php

http://www.zamek-jindrichovice.cz/

http://pensionvlukach.unas.cz/pensionvlukach.htm

http://www.uluhanu.cz/

http://www.autokemp-nyrsko.cz/